fredag 5 juli 2013

Hon kan cykla!

Äntligen! Hon kan cykla!
Lite halvt galna tänkte jag att vi nog ändå är när vi tog bort stödhjulen på Matildas cykel och bestämde oss för att i sommar får hon lära sig att cykla. Nästa sommar kommer vi ha två ettåringar som springer omkring lite varstans och det kändes som att denna sommar var en bra sommar att lära Matilda att cykla.

Men som vi har kämpat! Så fort snön hade smält sopade vi rent en rätt lång raksträcka och på den övade vi fram och tillbaka. Och för att vara helt ärlig så trodde jag vid några svaga ögonblick att detta kommer inte att gå - inte i sommar....

Men skam den som ger sig. Hon ville lära sig att cykla och trots att hon ramlat, blivit arg på både cykel, mig och Marcus så har hon satt sig på den igen och tränat. I veckan lossnade det. I måndags lyckades hon cykla raksträckorna utan hjälp. Vid kurvorna behövde hon hjälp. Så i onsdags cyklade hon runt kvarteret en gång helt utan hjälp. Även kurvorna. I torsdags blev det två rundor runt kvarteret. Och idag blev det hela 20 rundor! Till och med Emma som älskar att cykla tröttnade och bad Matilda sluta så att även hon kan få sluta. Men Matilda bara fortsatte att cykla och cykla och cykla.

Nu behöver hon "bara" lära sig att starta och stanna själv också...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar