Kommer ni ihåg den här...?
Här kommer receptet på världens godaste morotstårta. Baka och njut!
Morotskakan:
2 ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk kanel
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 dl matolja
3 dl riven morot
Vispa ägg och socker poröst.
Blanda ihop mjöl, kanel, bikarbonat, bakpulver, vaniljsocker, matolja och riven morot. Rör ner i ägg och sockerblandningen. Rör ihop till en smet. Häll i smörad och bröad kakform.
Grädda i 175 grader i ca 35 minuter.
Glasyren:
30 gram mjukt smör
50 gram mjukost
1 tsk vaniljsocker
2 dl florsocker
Blanda ihop ingredienserna till glasyren. Bland väl och bred på den avsvalnade kakan.
Hoppas det smakar!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar