torsdag 4 april 2013

Traditioner

Påsken är över och vardagen har åter infunnit sig med allt vad det innebär. Påskgodiset är uppätet, släkten har vi träffat, tjejerna har kommit hem från mummi och ukki (mormor och morfar) och har hunnit gå en vecka på förskolan igen.

Detta år firade vi påsken hemma hos mina föräldrar. Ibland lyckas vi få till så att vi träffar både min familj och Marcus familj under högtiderna, men denna påsk blev det inte så.

Högtider och traditioner är ju något som hör ihop. Vissa högtider har fler än andra. Som julen tex, då bakas det lussebullar, pepparkakor, tillverkas julgodis, pyntas mm. Men påsken då? Jag insåg detta år att vi egentligen inte har några uttalade påsktraditioner som vi har vid jul. Över lag har vi varit lite dåliga på att skapa traditioner utöver de vid jul och midsommar och födelsedagar.

Men nu ska det bli ändring på det. Traditioner är ofta det man minns från sin uppväxt och det är det man tar med sig. Det skapar dessutom gemenskap. Så dags att skapa fler familjetraditiner. Men jag behöver lite hjälp och inspiration. Vad har ni för traditioner? Och då behöver de inte bara vara förknippade med påsken!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar